Gå direkt till innehåll
Fr. v.  Christabel Ngcobo, rektor på Inqolayolwazi School, och stipendiaten Aphiwe Mathonsi.
Fr. v. Christabel Ngcobo, rektor på Inqolayolwazi School, och stipendiaten Aphiwe Mathonsi.

Pressmeddelande -

​Hydroscand delar ut årets stipendium till elev i Sydafrika

Hydroscand har varit engagerade i ett skolprojekt i Sydafrika sedan 2011 och har under många år även delat ut stipendium till den student som har bäst resultat i avgångsklasserna. Detta år gick stipendiet till Aphiwe Mathonsi.

Tidigare i år startade Hydroscand Inqolayolwazi School Project Fund och donerade en större summa pengar till fonden i samband med att Hydroscand fyllde 50 år. Fonden ska användas till stipendier som möjliggör fortsatta studier för ambitiösa elever.

I oktober var det dags för examen på Inqolayolwazi School, vilket också innebar att Hydroscands stipendium delades ut till den elev i avgångsklasserna som hade lyckats åstadkomma det bästa resultatet.

”Vi använder ett datorsystem som automatiskt beräknar betygen för alla elever från termin 1 till 3. Det ger oss ett resultat som visar vilken elev i avgångsklasserna som har fått högst betyg i alla ämnen. Det är så vi identifierar den elev som får ta emot stipendiet”, berättar Christabel Ngcobo, rektor på Inqolayolwazi School.

Stipendiet 2019 gick till Aphiwe Mathonsi som drömmer om att en dag bli forskare eller läkare. Ett välförtjänt stipendium, då konkurrensen var stenhård med 136 avgångselever, menar Edna Freese som är engagerad i skolprojektet på plats i Sydafrika.

”Vår nya stipendiat, Aphiwe Mathonsi, kommer att studera på en skola i Pietermaritzburg. Carter High School är en tidigare Model C-skola och de är väldigt noggranna när det kommer till regler och garantier gällande ekonomiska frågor. De har till och med en juridisk rådgivare som vi var tvungna att övertyga om att det finns tillräckligt med pengar för att skicka henne till denna skola. Jag har stora förhoppningar om att Aphiwe kommer att bli inskriven på Carter High. De akademiska resultaten är utmärkta”, säger Edna Freese.

I år delades stipendiet ut av Louis Freese, Ednas man som även han är engagerad i Hydroscands skolprojekt. Han fick också äran att namnge stipendiet 2019 som kallas för Louis Freese-stipendiet

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder prisvärda tjänster och lösningar inom slang, ledningskomponenter och angränsande kundbehov.

I Sverige har Hydroscand närmare 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2018).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand – din närmaste slangservice!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat innehåll

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!