Gå direkt till innehåll
På bilden från vänster: JJ Fourie, Christabel Ngcobo, Edna Freese och Louis Freese.
På bilden från vänster: JJ Fourie, Christabel Ngcobo, Edna Freese och Louis Freese.

Pressmeddelande -

Hydroscand firar 50 år med ytterligare stöd till skolprojekt

Den 17 september 2019 fyller Hydroscand 50 år. Detta firar företaget med att starta en fond och skänka en jubileumsdonation till företagets skolprojekt i Appelsbosch, Sydafrika.

Hydroscand har sedan 2011 engagerat sig i att förbättra förutsättningarna för barnen i en skola och förskola i Sydafrika. I samband med 50-årsjubileet tar Hydroscand nästa steg i sitt engagemang och startar upp Inqolayolwazi School Project Fund för att underlätta för fler att engagera sig i projektet.

Som en jubileumsgåva, donerar nu Hydroscand en större summa till den nystartade fonden. Pengar som kommer att användas till stipendier som möjliggör fortsatta studier för ambitiösa elever och till individuella behov och praktikaliteter som krävs för att de ska kunna fortsätta att studera.

”Denna fond kommer att förändra många barns framtid. För några av stipendiaterna, kommer livet att förändras helt. De kommer att få möjligheten att uppnå mer än de någonsin har kunnat drömma om”, säger JJ Fourie, VD för Hydroscand i Sydafrika.

JJ Fourie fick äran att personligen överlämna donationschecken på plats i Sydafrika, vilket även visas i den film som beskriver skolprojektets utveckling och betydelse. Filmen går att se i sin helhet på Hydroscands hemsida.

”Vi är väldigt glada över den generösa donationen som vi har mottagit till stipendiefonden i samband med Hydroscands 50-årsjubileum. Våra stipendier ger dem möjlighet att gå på bättre gymnasium för att förbereda dem för Universitet och College”, säger Edna Freese som är engagerad i skolprojektet på plats i Sydafrika, tillsammans med sin man Louise Freese. Louise instämmer och tillägger:

”Av 12 stipendiater har vi redan två flickor som studerar på universitetet (inom meteorologi och redovisning) och en som har börjat på college. Vi som är afrikaner kan verkligen förstå vad det betyder för de fattiga på landsbygden att få möjligheten att utvecklas och läsa vidare på utbildningsnivåer som de inte ens har vågat drömma om. Det öppnar dörrar för välbetalda jobb och därmed även en framtida förmåga att kunna försörja sina familjer och syskon. Tack Hydroscand för detta!”

Utöver fonden, som ska stötta barnen på individnivå, fortsätter Hydroscands engagemang i att utveckla och förbättra skolan och förskolan i Appelsbosch. Ett engagemang som ligger grundaren, Björn Holmström, varmt om hjärtat.

"Med hjälp av de eldsjälar som engagerar sig på plats, har vi kunnat förbättra framtidsutsikterna för många barn i Kwazulu-Natal. Men det finns fortfarande mycket kvar att göra. Därför känns det bra att vi nu tar ytterligare ett steg genom att starta fonden i samband med vår 50-årsdag, säger Björn Holmström, grundare och ägare av Hydroscand.

Christabel Ngcobo är rektor på Inqolayolwazi School och har varit med från projektets start.

”Jag skulle vilja ta tillfället i akt att tacka Hydroscand och alla andra sponsorer som har stöttat våra elever sedan 2012. Vi är mycket glada över att de fortsätter att stötta våra elever. Stipendiet kommer att användas för att finansiera skoluniformer till elever som inte har råd, betala för utbildningsutflykter för dem som inte kan betala för sig själva och för att ge den bästa eleven i 7:e klass möjligheten att studera vidare på gymnasienivå”, säger Christabel Ngcobo och berättar att de redan nu har börjat se över vilka elever som är i störst behov av stöd.

”Vi har identifierat minst två elever som kommer att få dra nytta av detta stipendium. Detta innebär en stor förändring i deras liv, men även i hela vårt samhälle. Vi är verkligen hedrade över att vår skola är mottagare av stipendiet. Utan Hydroscands generösa stöd, hade våra elever inte haft de möjligheter till utbildning som de har idag, tack för att ni har möjliggjort detta", avslutar Christabel.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder prisvärda tjänster och lösningar inom slang, ledningskomponenter och angränsande kundbehov.

I Sverige har Hydroscand närmare 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2018).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand – din närmaste slangservice!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat innehåll

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!