Gå direkt till innehåll
Engagerade elever på Inqolayolwazi Primary School.
Engagerade elever på Inqolayolwazi Primary School.

Pressmeddelande -

​Hydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika

Hydroscand har sedan 2011 engagerat sig i en skola och förskola i Appelsbosch, Sydafrika. Ett engagemang som redan har resulterat i ett flertal tillbyggnader, renoveringar och utdelningar av stipendier till avgångsklassernas bästa elev eller elever. Nu stöttar Hydroscand skolan i att förbättra IT-miljön för eleverna på Inqolayolwazi Primary School.

Hydroscands skolprojekt i Sydafrika har redan påverkat barnens studiemiljö och framtidsutsikter på många sätt. Men engagemanget tar inte slut här. Nu pågår ett projekt att förbättra miljön i skolans datorrum.

“Vi har haft problem med luftkonditioneringen i skolans IT-rum och har försökt att laga den gamla anläggningen utan resultat. Efter att vi spenderat en del pengar på att försöka laga den gamla anläggningen beslutade vi oss för att istället köpa in en ny luftkonditionering med stöd från Hydroscand”, säger Edna Freese som tillsammans med Louis Freese driver en farm i Appelsbosch och är engagerade i skolprojektet.

Nu fungerar luftkonditioneringen utan problem och eleverna kan återigen undervisas i en bra arbetsmiljö. 

Skolan hade, utöver problemet med luftkonditioneringen, även en wifi-uppkoppling som var så svag att bara några datorer kunde vara uppkopplade samtidigt. Nu har skolan med stöd från Hydroscands uppgraderat till en bättre uppkoppling med högre hastighet. Detta innebär att alla datorer nu kan vara uppkopplade mot internet samtidigt, vilket gör att undervisningen i IT-rummet kan ske mer effektivt.  

Läs gärna mer om skolprojektet i Sydafrika.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 19 länder och erbjuder prisvärda tjänster och lösningar inom slang, ledningskomponenter och angränsande kundbehov.

I Sverige har Hydroscand närmare 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2018).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand – din närmaste slangservice!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat innehåll

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!