Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya serviceplugg.
Hydroscands nya serviceplugg.

Pressmeddelande -

Nya smarta serviceplugg från Hydroscand

Hydroscand lanserar nu specialdesignade serviceplugg i noga utvalda material som möjliggör både återanvändning och återvinning.

Servicepluggar är viktiga verktyg för att minimera risken för miljöskadliga läckage vid exempelvis oljebyten, service, montage och slangbyten. Läckage som även kan leda till höga saneringskostnader.

För att hjälpa kunderna att minska den negativa miljöpåverkan, lanserar nu Hydroscand specialdesignade serviceplugg som är tillverkade i oljebeständigt TPV, en termoplastisk elastomer. Till skillnad från plugg som är tillverkade i gummi, kan Hydroscands plugg återvinnas istället för att brännas.

Materialet har även egenskaper som gör att pluggen sitter stadigt på plats och kan återanvändas under en längre tid. Pluggen tål ett temperaturspann på -40 °C till +130 °C med opåverkad funktion.

Hydroscands nya plugg finns i många olika storlekar och kan användas vid en mängd olika arbeten där du behöver plugga igen något tillfälligt, som inte ska trycksättas. De fungerar utmärkt vid exempelvis slangbrott, där du framförallt vill skydda miljön men även behöver se till att förlusten i systemet inte blir allt för stor. Men även till att plugga igen ett avlopp för att undvika otrevlig lukt.

De nya servicepluggen passar därför dig som utför olika arbeten inom bland annat hydraulik, VVS, verkstadsservice och sjöfart.

Läs mer om Hydroscands nya servicepluggar på hydroscand.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2019).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Presskontakt

Mikaela Fenner Alsin

Mikaela Fenner Alsin

Presskontakt Kommunikationschef Sverige & Danmark +46 (0)8 555 990 87
Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat material

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!