Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya digitala manometer.
Hydroscands nya digitala manometer.

Pressmeddelande -

Hydroscand utökar sortimentet med digital manometer för hydraulik

Nu utökar Hydroscand sortimentet av mätutrustning för hydraulik men en ny digital manometer. En mätare som klarar av att lagra tidigare värden och är ett smidigt verktyg för att diagnostisera såväl stationära som mobila hydrauliska applikationer.

Hydroscands digitala manometer 80 mm/700 bar, fungerar utmärkt för såväl mobil som stationär tryckmätning av hydrauliska applikationer. Med en digital tryckmätare är det enkelt att löpande ta reda på hur systemet mår och säkerställa att det inte finns några effektförluster som måste åtgärdas.

Manometern visar verkligt värde samtidigt som den visar min- och max-värden i en display med noggrannhetsklass 0,5 FSO. Den är även svivlande i anslutningen.

Minnet för min- och max-värdet uppdateras löpande och skriver automatiskt över tidigare värden. Samplingshastigheten ligger på 10 millisekunder (100 mätvärden / sekund) för mätning av dynamiska trycktoppar.

Den integrerade så kallade dataloggaren sparar tidigare uppmätt data och har ett lagringsutrymme på 8 GB. Informationen kan sedan på ett enkelt sätt, utan speciell programvara, exporteras ut via Micro-USB som en .csv-fil.

”I en tid då allt förväntas gå smidigt och fort, är det extra viktigt att ha bra och lätthanterlig utrustning för att kunna vara proaktiv och undersöka hur systemen mår. Då kan eventuella effektförluster upptäckas i tid och åtgärdas innan det leder till dyra driftstopp”, säger Michael Rudén, försäljningsansvarig för högtrycksprodukter på Hydroscand.

Manometern fungerar utmärkt inom olika branscher, som exempelvis pappersindustrin, stålindustrin, gruvnäringen, entreprenad och marinen, där tryckmätning behöver ske frekvent och på ett smidigt sätt.

Den nya manometern finns tillgänglig i Hydroscands butiker och även online på hydroscand.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2019).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Presskontakt

Mikaela Fenner Alsin

Mikaela Fenner Alsin

Presskontakt Kommunikationschef Sverige & Danmark +46 (0)8 555 990 87
Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat material

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!