Gå direkt till innehåll
På bilden fr.v. Pontus Nygren, VD Hydroscand Sverige och Danmark, tillsammans med Johan Ekelöf, Logistikchef Hydroscand Sverige och Danmark.
På bilden fr.v. Pontus Nygren, VD Hydroscand Sverige och Danmark, tillsammans med Johan Ekelöf, Logistikchef Hydroscand Sverige och Danmark.

Pressmeddelande -

Hydroscand satsar på ökad kapacitet i automatiserat centrallager

Majoriteten av alla order från Hydroscands centrallager i Stockholm, plockas med hjälp av robotar i ett automatiserat Autostore-lager. Nu har Hydroscand gjort ytterligare en satsning i systemet för att öka kapaciteten i takt med att bolaget expanderar och försäljningen via e-handeln ökar.

I samband med att Hydroscand växer och intresset för företagets e-handel ökar, ställs nu även högre krav på kapaciteten i det automatiserade lagret. För att framtidssäkra leveranserna till Hydroscands e-handelskunder och över 70 butiker – har företaget nu investerat i en ytterligare utbyggnad av robotlagret, i form av en ny port för in- och utleveranser.

Hydroscands automatiska lager består sedan tidigare av tio robotar och tre portar för in- och utgående leveranser. Nu har en fjärde port byggts till, som framförallt ska användas för att hantera just webborder och expressorder till butiksnätet.

”Vi har idag omkring 11 000 produkter i vårt automatiserade lager. 60 % av allt som levereras ut till våra kunder och butiker plockas idag med hjälp av våra robotar – vilket har inneburit en stor kvalitets- och kapacitetsvinst. Det har varit en förutsättning för att kunna hantera vår kraftiga expansion och den ökade efterfrågan med befintlig personal och lageryta. Nu är det dock dags att ta nästa steg för att framtidssäkra kapaciteten i takt med att även e-handeln växer”, säger Johan Ekelöf, logistikchef på Hydroscand.

Satsningen på det automatiserade lagret innebär också en ökad kvalitetssäkring av leveranserna och säkerställer att Hydroscand kan fortsätta att leverera rätt artiklar, i rätt tid - även när antalet order ökar.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!