Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya betongpumpslang finns både som stålarmerad och textilarmerad.
Hydroscands nya betongpumpslang finns både som stålarmerad och textilarmerad.

Pressmeddelande -

Hydroscand lanserar två högkvalitativa betongpumpslangar

Nu utökar Hydroscand sortimentet med två nya flexibla betongpumpslangar, som monteras efter kundens behov.

De nya betongspumpslangarna från Trelleborg är slitstarka, flexibla och lätthanterliga. Slangarnas konstruktion gör dem formstabila vilket eliminerar kinkning, som annars kan strypa flödet. Böjradien är den bästa på marknaden och vikten lägre än traditionella betongpumpslangar. Slangarna är av hög kvalitet och finns både som stålarmerad och textilarmerad.

Den stålarmerade slangen går under namnet Pulsor (1464-52) och klarar ett sprängtryck på 200 bar medan den textilarmerade, Pulsor Light (1464-42), klarar 170 bar. Betongpumpslangarna säljs i ett flertal olika dimensioner från 1,5 tum upp till 6 tum för den stålarmerade och 1,5 tum till 5 tum för den textilarmerade. Längden på slangen och val av tillhörande kopplingar skräddarsys efter kundens behov.

Pumpslangarna för betong passar utmärkt för anläggningsfirmor och byggindustrin, där arbete med betong behöver ske på ett smidigt och säkert sätt. De har en utmärkt nötningsbeständighet, vilket förlänger slangarnas livslängd. Slangarna monteras av Hydroscand i Sverige vilket möjliggör snabba leveranser och en tillgänglighet i hela landet.

”Med Hydroscands service och Trelleborgs långa erfarenhet i betongindustrin ger det oss en unik position i Sverige. Detta gör att vi kommer att kunna möta de krav och förväntningar som kunderna ställer på oss som leverantör”, säger Oskar Wilhelms, försäljningsansvarig för industrislang på Hydroscand.

I samband med lanseringen utökas sortimentet även med diverse tillbehör för betongpumpslang så som skarvklämmor, tvättbollar och packningar. Du hittar premiumslangarna och tillbehör i Hydroscands butiker.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!