Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya Multiheat 1409-85
Hydroscands nya Multiheat 1409-85

Pressmeddelande -

Hydroscand breddar sortimentet med flexibel hetvattenslang

Hydroscands nya Multiheat 1409-85 är en flexibel och väderbeständig hetvattenslang som tål höga temperaturer.

Multiheat hetvattenslang används till hetvatten och utspädda kemikalier. Slangen är extremt flexibel och lätthanterlig och kan användas inom industri, OEM och all typ av fordonsservice. Den kan med fördel placeras i en mycket varm omgivning som motorutrymmen och exempelvis användas som kylarslang. Inom industri kan Multiheat brukas som pump- eller sugslang.

Tack vare att den är slät utvändigt är slangen enkel att få tät med slangklämmor. Multiheat är väderbeständig, tål fullt vacuum samt ett tryck på 10 bar. Slangen är tillverkad av EPDM både invändigt och utvändigt, vilket gör den kemikalieresistent och klarar exempelvis kylarvätska och AdBlue.

”Vi har tagit fram en slang i högkvalitativ EPDM som klarar högre temperaturer jämfört med liknande slangar, upp till hela 125 grader. Trots att slangen tål ett arbetstryck på 10 bar har vi lyckats få till en smidig och extremt flexibel konstruktion. Denna slang ligger helt rätt i tiden i och med det ökade behovet av kylning inom elektrifiering”, säger Oskar Wilhelms, försäljningsansvarig för industrislang på Hydroscand.

Multiheat hetvattenslang finns i ett flertal dimensioner mellan 13 mm - 51 mm. Slangen finns i upp till 40-meters längder men går att få specialbeställd efter kundens behov. Du hittar hetvattenslangen online på hydroscand.se eller i din närmaste Hydroscand-butik.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!