Gå direkt till innehåll
Metallsvetsare på Hydroscand Special Hoses.
Metallsvetsare på Hydroscand Special Hoses.

Pressmeddelande -

Unik kompetens och kundservice på Hydroscand Special Hoses i Motala, Sverige.

Montering av kopplingar och komponenter på specialslangar kräver en speciell kompetens. Hydroscand Special Hoses i Motala, Sverige har medarbetare, med den specifika och speciella kompetensen som krävs för att montera kopplingar och komponenter säkert och av hög kvalitet. Montering av exempelvis Spir Star-slang, metallslang, kompositslang och PTFE-slang.

Tillsammans med Hydroscands butiker i Sverige och Danmark ger Hydroscand Special Hoses snabb och kundnära service. Medarbetarna på Special Hoses är vana vid att arbeta efter väldigt speciella önskemål och krav på hur slangar och ledningskomponenter ska se ut.

Hydroscand Special Hoses tar fram ritningar i CAD-designprogram efter sina kunders specifika önskemål. Om en standardkoppling ej passar för kunden kan Special Hoses tillverka kundunika kopplingar i sin CNC-svarv, som sedan monteras på den slang kund behöver.

Hydroscand Special Hoses förser alla slangar med en unik märkning som arkiveras, det förenklar kommande beställning. Samtliga slangar täthetsprovas och levereras efter kunders önskemål och vid behov med ett provtryckningscertifikat.

– Vi har ett stort lager med olika slangar och komponenter. Alla specialslangar monteras på plats i Hydroscand Special Hoses lokal i Motala. Vi har två prepplinor, en för produktion av beställningar som löpande kommer in, och en för akuta beställningar. Att vi har två prepplinor betyder att vi alltid kan hantera de akuta uppdragen utan att behöva bryta den ordinarie prepplinans produktion. Vi har också en dedikerad svetsare för de akuta uppdragen. Hydroscand Special Hoses erbjudande och kundservice är unik skulle jag vilja påstå, vi kan leverera på väldigt korta ledtider, och vi kan ofta leverera specialslag redan samma eller nästkommande dag, säger Rickard Öreteg, platschef på Special Hoses i Motala.

– Vi är oerhört noga med kvalitet och säkerhet. Alla våra svetsarbeten är certifierade enligt ISO3834-2:2005. Vi innehar även typgodkännande enligt DNV/GL som möjliggör tillverkning av metallslang för marina applikationer, där det ställs extra höga krav på säkerhet och kvalitet, säger Rickard.

Hydroscand Special Hoses följer tryckkärlsdirektivet – PED (Pressure Equipment Directive). I och med detta kan Hydroscand Special Hoses CE-märka sina produkter och släppa dem på marknaden. Hydroscand har sedan verksamheten startade haft ett genuint kundfokus, anpassat sig och utvecklats utifrån sina kunders behov och efterfrågan. Det gäller även Hydroscand Special Hoses, som de senaste åren haft en stark tillväxt och utveckling.

– Jag blir oerhört stolt varje gång en kund säger att vi levererar kvalitet som ingen annan på marknaden, och snabbt. Att få höra att vi bidrar till att säkra våra kunders leverans och affär skapar en bra känsla, och ger alla medarbetaren här på Hydroscand Special Hoses i Motala kvitto på att de gör skillnad, att de bidrar till någonting som är viktigt för våra kunder, säger Rickard.

Läs mer om Hydroscand Special Hoses.

Ämnen

Kategorier


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!