Gå direkt till innehåll
Hydroscands säkerhetsvajer monteras enkelt utan verktyg.
Hydroscands säkerhetsvajer monteras enkelt utan verktyg.

Pressmeddelande -

Säkerhetswire Whipblock är nu tillgänglig i Hydroscands webbutik

Nu finns säkerhetswire Whipblock tillgänglig i såväl Hydroscands butiker som i webbutiken. Det är en tålig och smidig säkerhetsvajer som du enkelt monterar utan verktyg.

En säkerhetsvajer är ett viktigt tillbehör för att undvika allvarliga skador ifall slangen eller kopplingen skulle släppa. Det är även ett krav från Maskindirektivet att slangledningar som riskerar att orsaka skador måste fästas eller säkras för att öka säkerhetsnivån. Hydroscands säkerhetswire Whipblock finns i två utföranden; med dubbla öglor för skarvning eller för att fästa på ett rör eller slang, samt med ögla och fästpunkt för att kunna fästa mot bult på en maskin.

Genom att kombinera flera Whipblock passar Hydroscands säkerhetsvajer även till grövre slangar om 10’’, vilket underlättar för de verksamheter som har många rör eller slangar i olika dimensioner.

”Genom att skarva två eller fler Whipblock fungerar säkerhetsvajern fint även till större slangdimensioner. Detta är perfekt för de kunder som har en bred variation av slangstorlekar och vill undvika att behöva köpa in säkerhetsvajer, dragstrumpa eller slangskydd i flera olika storlekar, säger Magnus Andersson, teknisk chef på Hydroscand Group. 

Trots sin låga vikt har Hydroscands säkerhetsvajer en brottsstyrka på 1000 kg. Whipblock består av en stålvajer med ett hölje i kevlar och polyester. Att vajern består av tre lager gör vajern starkare och innebär även en större säkerhet för användaren. En vajer som endast består av ett lager riskerar att fransa sig, vilket innebär att vassa trådar kommer fram.

”Whipblock är oerhört smidig att använda eftersom det inte krävs några extra verktyg eller produkter för att fästa säkerhetsvajern, vilket sparar dyrbar tid för kunden. Att installera en säkerhetsvajer på de platser där omgivningen kan ta skada ifall kopplingen eller slangen lossnar, är ett enkelt och prisvärt sätt att förebygga skador”, menar Magnus Andersson.

Du hittar Whipblock säkerhetswire i Hydroscands butiker och nu även på hydroscand.se.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2019).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Presskontakt

Mikaela Fenner Alsin

Mikaela Fenner Alsin

Presskontakt Kommunikationschef Sverige & Danmark +46 (0)8 555 990 87
Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat material

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!