Gå direkt till innehåll
Nya smörjfetter från Hydroscand

Pressmeddelande -

Nya smörjfetter från Hydroscand

Hydroscand lanserar högkvalitativa smörjfetter, skräddarsydda för att främja långsiktig maskinprestanda och användning i känsliga miljöer.

Att välja rätt smörjfett bidrar till att vårda och förlänga livslängden på maskiner. Hydroscands kompetens kring smörjfett gör att företaget kan hjälpa sina kunder att göra det optimala valet av smörjfett för deras maskin och användningsområde.

Hydroscands nya serie med egna smörjfetter är förtjockade med kalcium, istället för det traditionella litium. Kalcium presterar bättre än litium på många punkter; det tål högre laster samt har bättre smutsavvisande och vattenresistenta egenskaper. Kalciumförtjockade fetter är även mer lämpade att använda i centralsmörjningssystem på grund av bättre pumpbarhet, särskilt vid lägre temperaturer. Hydroscand har gjort valet att använda kalcium eftersom det är ett bättre val såväl ur prestanda- som miljösynpunkt. Hydroscands nya smörjfetter är dessutom framtagna i Sverige. Produkterna understryker Hydroscands ambition att erbjuda högkvalitativa och pålitliga lösningar som möter kundernas behov och bidrar till en mer hållbar utveckling.

– Vi på Hydroscand är stolta över att introducera vår nya serie smörjfetter, utformade för att möta våra kunders specifika behov. Genom att välja rätt smörjfett kan våra kunder förlänga livslängden på sina maskiner och minska sin påverkan på miljön. Med vår expertis inom området är vi redo att guida och stödja våra kunder i deras val av smörjfett för optimal prestanda och långvarig tillförlitlighet, säger Mattias Nord, försäljningsansvarig för högtryck på Hydroscand AB.

I Hydroscands nya serie med smörjfetter ingår tre smörjfetter: Hydroscand Endurance, Hydroscand Endurance BIO och Hydroscand Universal.

Hydroscand Endurance är ett högkvalitativt smörjfett speciellt utvecklat för smörjning av tungt belastade lager i våta och korrosiva miljöer. Hydroscand Endurance fungerar utmärkt för allmän maskinsmörjning inom entreprenad-, skogs-, jordbruks- och anläggningssektorn, marina applikationer samt vissa industriella tillämpningar.

Läs mer om Hydroscand Endurance EP2.

Hydroscand Endurance BIO är ett högkvalitativt och modernt fett baserat på biologiskt nedbrytar ester som möter kraven från SP-listan. Smörjfettet är utvecklat för att klara av smörjning av tungt belastade lager i våta och korrosiva miljöer samtidigt som det lämpar sig särskilt väl för användning i känsliga miljöer.

Läs mer om Hydroscand Endurance BIO EP2.

Hydroscand Universal är ett universalfett för allmän maskinsmörjning. Det är ett kvalitativt smörjfett som är lämpligt för smörjning av mediumbelastade lager i våta och korrosiva miljöer. Universalfett för maskinsmörjning inom skogs-, jordbruks- och anläggningssektorn samt industriella applikationer.

Läs mer om Hydroscand Universal EP00.
Läs mer om Hydroscand Universal EP1.
Läs mer om Hydroscand Universal EP2.

Ämnen

Kategorier


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!