Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya tejpsorter - Vävtejp, Vulktejp och Eltejp.
Hydroscands nya tejpsorter - Vävtejp, Vulktejp och Eltejp.

Pressmeddelande -

​Nu finns Hydroscands nya vävtejp, vulktejp och eltejp i butik

Nu finns tre nya tejpsorter från Hydroscand ute i våra butiker. Samtliga kan användas i de flesta miljöer för att snabbt täta en slang, få ett bra grepp eller fixera olika delar med varandra.

  • Hydroscands vävtejp är smidig att använda, fäster bra och går att riva av med händerna. Den har även bra beständighet mot vatten.

  • Hydroscands vulktejp är en isolerande och tätande tejp som tål temperaturer från -40 °C - +90 °C.Tejpen tål långtidsexponering av vatten mycket bra och är därför idealisk för tillfällig lagning av läckor på bland annat rör och slangar. Den har mycket goda elektriska egenskaper och fungerar bra till de flesta kabelisoleringar och material av gummi och plast. Tejpen är lätt att använda och lämnar inga rester vid borttagning.

  • Hydroscands s-märkta eltejp fäster mycket bra, även på lågenergiytor. Den har ett icke-korrosivt häftämne och god beständighet mot vatten, svaga syror och baser, de flesta lösningsmedel och oljor samt UV-ljus. Den är även självslocknande och kan användas för att hålla ihop kabelbuntar såväl som för isolering. Fungerar bland annat bra vid bilelektriska sammanhang samt till nedgrävda kablar.

  • Tejperna har följande artikelnummer och storlekar:

    Vävtejp 5650-00-30: B 50mm x L 25 m

    Vulktejp 5650-00-31: B 19 mm x L 10 m

    Eltejp 5650-00-32: B 19 mm x L 20 m

Relaterade länkar

Ämnen


Hydroscand är marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Med närmare 60 slangservicebutiker i Sverige, från Malmö i söder till Kiruna i norr är vi en lite närmare slangservice.

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och har idag en omsättning på ca 200 miljoner Euro (2016), 200 slangservicebutiker och mer än 400 återförsäljare. Med våra drygt 1 100 anställda servar vi över 21 000 kunder i Europa, Asien och Afrika.

Verksamhetens fokus utgår från affärsidén – Vi ska montera och distribuera slang och ledningskomponenter från en decentraliserad och kundnära organisation.

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!