Gå direkt till innehåll
Nu innefattar Hydroscands breda CLS-sortiment även enpunktssmörjare.
Nu innefattar Hydroscands breda CLS-sortiment även enpunktssmörjare.

Pressmeddelande -

Nu finns enpunktssmörjare på Hydroscand

Hydroscand utökar nu sortimentet inom centralsmörjning och automatisk smörjning med enpunktssmörjare (Single Point Lubricator). Ett ekonomiskt alternativ till traditionell centralsmörjning som underlättar vardagen för dig som arbetar med exempelvis lyftplattformar, jordbruks- och entreprenadmaskiner.

Manuell smörjning tar tid och risken finns att det inte blir av med ett fullgott intervall. Med automatisk smörjning krävs ingen manuell hantering och livslängden på maskinens lager och bussningar ökar till följd av bra underhåll. Hydroscand har sedan länge erbjudit tjänster och produkter inom centralsmörjning (CLS). Nu utökas sortimentet till att även innefatta enpunktssmörjare för kunder inom entreprenad, marin, lantbruk, skogsbruk och industri som behöver ett enkelt och prisvärt smörjsystem för sina maskiner.

En enpunktssmörjare, eller automatsmörjare som den också kallas, monteras enkelt i direkt anslutning till det lager eller bussning som ska smörjas. Den kan ställas in på önskad smörjnivå och räcker i 1–12 månader. De enpunktssmörjare som ingår i Hydroscands sortiment är noggrant testade i Hydroscands egna testlaboratorium, för att säkerställa att en jämn nivå doseras under hela produktens livslängd. Med denna typ av smörjning krävs mindre fett än vid manuell smörjning, vilket är fördelaktigt för såväl miljön som ekonomin.

”Vi har sett att efterfrågan på enpunktssmörjare ökar, framför allt bland kunder som har maskiner med otillgängliga smörjpunkter, där det kan vara svårt att komma åt och montera ett centralsmörjningssystem. Men även bland kunder som har långa transportband där det kan bli dyrt att montera stora CLS-system. Det känns bra att vi nu kan hjälpa till att underlätta deras vardag”, säger André Broström, konceptansvarig för SlangExpress och CLS på Hydroscand.

Enpunktssmörjaren är justerbar och kan användas för många olika applikationer, även under vatten på exempelvis fartyg. Fettet i enpunktssmörjaren är ett OG2-kalciumfett som standard men det kan även beställas med andra sorters fett på förfrågan. OG2-kalciumfett är mycket effektivt mot yttre påverkan av vatten och är ett bärande fett som kan hantera ett högt externt tryck. Fettet klarar ett temperaturspann från -20 °C till + 60 °C.

När enpunktssmörjaren är slut, kan den enkelt bytas ut och den gamla återvinns då som plastavfall. Hydroscand erbjuder även löpande byte av enpunktssmörjare till kunder som vill ha hjälp med underhåll av systemet. Bytet utförs då av Hydroscands mobila slangservice, SlangExpress, som även utför montage av centralsmörjningssystem på plats hos kunden.

I samband med lanseringen utökas sortimentet även med diverse tillbehör för enpunktssmörjare, så som fästen, adaptrar, förlängare och borstar. Du hittar enpunktssmörjare och alla tillbehör i Hydroscands butiker. Det går även att ringa till SlangExpress på 020-46 46 00, för att boka montage av automatiska smörjsystem.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!