Gå direkt till innehåll
Hydroscands läcksökning i tryckluftsanläggningar sänker kundernas kostnader och främjar hållbarhet

Pressmeddelande -

Hydroscands läcksökning i tryckluftsanläggningar sänker kundernas kostnader och främjar hållbarhet

För att minska klimatavtryck och samtidigt förbättra kostnadseffektiviteten, riktar industrier och verkstäder sin uppmärksamhet mot kompressoranläggningen och dess pneumatikstammar med anslutna maskiner. På en genomsnittlig kompressoranläggning läcker omkring 30% av tryckluften, vilket resulterar i betydande energiförluster och höga kostnader. Genom Hydroscand AB:s proaktiva tjänst, läcksökning av tryckluftssystem, för industri och verkstad minimeras driftstopp, reduceras energikostnader och läcksökning främjar även en hållbar verksamhet. Hydroscand AB läcksöker pneumatikanläggningar och utvecklar en åtgärdsplan för att öka sina kunders konkurrenskraft.

Hydroscands läcksökning av tryckluftssystem omfattar en noggrann inspektion av anläggningen. Hydroscand använder avancerad teknik för att upptäcka läckor och utvecklar skräddarsydda åtgärdsplan för att minimera förluster och optimera systemets prestanda. Genom att investera i förebyggande underhåll och läcksökning kan företag inom industri och verkstad öka sin konkurrenskraft och bidra till en mer hållbar framtid.

– Vårt mål är att öka våra kunders konkurrenskraft genom att erbjuda en unik lösning för energibesparing och hållbarhet. Genom att identifiera och åtgärda läckor i tryckluftssystem kan vi hjälpa våra kunder att spara pengar, minska sin miljöpåverkan och samtidigt säkerställa en stabil och effektiv drift, säger Bosse Flack, försäljningsansvarig inom pneumatikpå Hydroscand AB.

Snittläckaget av tryckluft på en normalstor kompressoranläggning är cirka 30%.

Ofta går upp till 30% av producerad tryckluft förlorad till följd av läckage. Dessa läckor resulterar inte bara i onödig energiförbrukning och högre driftkostnader, utan kan också påverka produktiviteten i anläggningen. Genom regelbundna läcksökningsinsatser kan Hydroscand hjälpa sina kunder att minimera driftstopp och reducera onödiga energiförluster.

Vinsterna med läcksökning av tryckluft

  • Säkra driften
    • Vid en läcksökning upptäcker Hydroscand omedelbart allvarliga läckage av tryckluft och brister som riskerar att störa driften.
    • Genom att upptäcka riskerna i tid kan oplanerade driftstopp undvikas och driften säkras.
  • Sänkta driftkostnader
    • Genom att optimera produktion av tryckluft, kan kompressorn få längre livslängd eftersom kompressorn många gånger producerar mer tryckluft än nödvändigt.
    • I en genomsnittlig tryckluftsanläggning försvinner cirka 30% i tryckluftsläckage. Det vill säga energikostnaden skulle kunna reduceras med cirka 30%.
    • Även små läckage av tryckluft blir till slut stora kostnader. Mindre läckage kan ofta åtgärdas omedelbart, utan större insatser.
  • Minimerad miljöpåverkan – viktig komponent i hållbarhetsrapporten
    • Läcksökning är en viktig åtgärd i Hydroscands kunders hållbarhetsarbete. Genom att åtgärda tryckluftläckage minskar de sin energiförbrukning och därigenom också klimatavtrycket.
    • All tryckluft som går till spillo innebär att energi förbrukats i onödan. Genom att åtgärda tryckluftsläckage minimeras onödigt spill. Dessa miljöbesparande åtgärder kan Hydroscands kunder redovisa som miljöförbättrande åtgärder i sina ledningssystem, som till exempel ISO 14001.
  • Reducerade stopptider vid underhåll
    • Genom planerade underhållsarbeten kan drift pågå medan mätning och åtgärder förbereds och delvis genomförs. Stopptiderna blir sedan minimala och sker vid bästa möjliga tidpunkt för driften.

Med Hydroscands tjänst, läcksökning av tryckluftssystem, finns det stora möjligheter för verkstäder och industri att spara pengar och minska sina Co2-utsläpp (koldioxidavtryck).

Läs mer om Hydroscands läcksökning av tryckluftsanläggningar.

Ämnen

Kategorier


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!