Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya tvättslang Comfort
Hydroscands nya tvättslang Comfort

Pressmeddelande -

Hydroscand utökar sortimentet med ny tvättslang

Hydroscand utökar sortimentet med tvättslangen Comfort 1054-80, i fyra olika färger, som är framtagen för kemiska vätskor. Den är lätt och extremt flexibel även i låga temperaturer, med ett arbetstryck på 200 bar.

Slangen kan med fördel användas av tvätthallar där olika vätskor som avfettning och skum förekommer. Även egna åkerier som tvättar sina fordon själva eller större hallar för lastbilar. Comfort är framför allt till för kemiska vätskor, avfettning, vax, skum men fungerar såklart även för vatten. Denna slang passar också bra för privatpersoner med en högtryckstvätt tack vare sin flexibilitet och låga vikt.

”Comfort har en stor fördel med sin textilarmering i stället för den traditionella i stål. Det gör att den är korrosionsbeständig och har halva vikten mot en likvärdig tvättslang. Den är väldigt flexibel även i låga temperaturer vilket gör den enkel att arbeta med”, säger Oskar Wilhelms, försäljningsansvarig för industrislang på Hydroscand.

Tvättslangen Comfort lämpar sig ypperligt för inomhusbruk, då den inte färgar av sig som en gummislang annars kan göra. Detta tack vare att yttertuben är av polyuretan (PUR) medan innertuben är av en kemikalieresistent termoplast (PES). Yttertuben tål olja, är UV-resistent och helt slät på utsidan vilket gör den lätt att rengöra. Comfort finns i fyra olika färger för att det ska vara enkelt att skilja mellan användningsområden och ämnen i slangen.

Den nya tvättslangen finns att köpa i butik eller i Hydroscands e-handel. I butik går slangen att få specialanpassad efter önskemål om längd samt kopplingar. De hylsor som möjliggör en mängd variation av kopplingar har artikelnummer 4200-14. Det finns även en rostfri kopplingsserie som passar till tvättslang Comfort.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 19 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!