Gå direkt till innehåll
Hydroscand erbjuder nu Herionventiler.
Hydroscand erbjuder nu Herionventiler.

Pressmeddelande -

​Hydroscand utökar sortimentet med Herion magnetventiler

Nu breddar Hydroscand sortimentet av slang och ledningskomponenter med Herion elstyrda ventiler för mobilpneumatik. Herionventilerna är utformade i material som ger dem en lång livslängd och gör dem rustade att stå emot yttre påfrestningar som vägdamm, vägsalt och olika temperaturer.

Herion magnetventiler är utvecklade i nära samarbete med flera av världens ledande lastbilstillverkare. De kan med fördel användas av påbyggare, åkerier serviceverkstäder där kraven på funktion är mycket högt ställda.

Herion magnetventiler har en lång livslängd, är stresstålig och tål vibrationer- och stötar.

Ventilerna tål väta, salt och lera, tack vare det effektiva membran som de har försetts med, vilket skyddar mot inträngning av vatten och föroreningar. Det gör dem väl lämpade för applikationer på fordon som framförs i krävande miljöer.

Herionventilerna kan med fördel användas till följande applikationer:

  • Differentialspärr
  • Motorbroms
  • Motorkontroll
  • Växelstyrning
  • Signalhorn
  • Axellyft
  • Lastlåsning
  • Baklem
  • Grusspridare

”Vi har valt att utöka sortimentet inom fordonspneumatik på förfrågan från våra kunder. Det känns bra att vi nu kan erbjuda ventiler som lever upp till de högt ställda kraven som finns inom fordonspneumatik”, säger Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Ventilerna finns med tre olika elanslutningar; en 2-polig kontakt som låses med en M24x1 lekande mutter, en 2-polig specialkontakt (Volvo-kompatibel) som låses med en snäppfunktion samt en 2-polig kontakt med bajonettinfästning enligt DIN 72585.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder prisvärda tjänster och lösningar inom slang, ledningskomponenter och angränsande kundbehov.

I Sverige har Hydroscand närmare 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2018).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand – din närmaste slangservice!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!