Gå direkt till innehåll
Spiralsugslang PVC Xtreme.
Spiralsugslang PVC Xtreme.

Pressmeddelande -

Hydroscand utökar sortimentet av spiralsugslang

Nu finns en ny robust slamsugningsslang i Hydroscands industrislangsortiment. Den nya prisvärda slangen går under namnet Spiralsugslang PVC Xtreme och klarar ett brett temperaturspann som passar det nordiska klimatet.

Spiralsugslang PVC Xtreme är en robust slang som lämpar sig väl för slamsugning och tanktömning, där du exempelvis behöver föra över slam mellan en tankbil och ett släp med tank. Slangen veckar sig inte vid arbeten där slangen måste vila mot exempelvis en fönsterkarm, utan bibehåller sin form och därmed även flödet.

Slangen passar även utmärkt för hantering av gödningsmedel eller spannmål inom jordbruket och är dessutom ett prisvärt alternativ för privatpersoner som är i behov en flexibel, nötningstålig avloppsslang som enkelt kan rullas ut till slambilen inför tömning av ett enskilt avlopp.

Slangen har utformats i PVC med en styv PVC spiral som skyddar slangtuben från nötning om den exempelvis dras mot marken. Den tål ett brett temperaturspann från -40 °C till +40 °C.

”Det känns bra att vi nu kan utöka sortimentet med en tålig och prisvärd slang som passar de flesta applikationer för slamsugning och jordbruk. Spiralsugslang PVC Xtreme har testats av Hydroscand med goda resultat. Testerna, som har utförts på olika platser i Sverige, visar på att slangen bibehåller sina goda egenskaper oavsett om den används i Skånes mildare klimat eller i kyliga Norrland”, berättar Oskar Willhelms, försäljningsansvarig Industrislang på Hydroscand.

Slamsugningsslangen finns i 2", 3" och 4" för att passa olika behov och slambilar. Den kan med fördel användas tillsammans med Hydroscands kardankopplingar, (5010-48-48 eller 5011-48-48) och slangklämmor (5567-00-90).

Du hittar Hydroscands nya slamspiralslang på hydroscand.se eller i din närmaste butik.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2019).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Presskontakt

Mikaela Fenner Alsin

Mikaela Fenner Alsin

Presskontakt Kommunikationschef Sverige & Danmark +46 (0)8 555 990 87
Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat material

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!