Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya bromsspiralslangar för fordon, PA12 bromsslang och PA12/TPU Blend bromsslang.
Hydroscands nya bromsspiralslangar för fordon, PA12 bromsslang och PA12/TPU Blend bromsslang.

Pressmeddelande -

Hydroscand lanserar två nya spiralslangar för fordon

Nu finns två nya bromsspiralslangar för fordon hos Hydroscand; PA12 bromsslang och PA12/TPU Blend bromsslang. Två flexibla slangar som är anpassade för att klara av de tuffa vägmiljöer som luftbromsslangar utsätts för längs vägarna.

Hydroscand har tagit in två olika modeller spiralslang, en kompakt variant som är gjord i en blandning av TPU- och PA12-material samt en PA12 bromsspiralslang med standardmått. PA12/TPU Blend är godkänd enligt ATE008 och PA12 standard är godkänd enligt DIN 74324, två viktiga standarder inom fordonspneumatiken.

Spiralslangens uppgift är att transportera luft till bromsarna eller andra luftstyrda funktioner från dragbil till trailer. Med det sagt är det viktigt att slangen klarar av den tuffa miljön som fordonet utsätts för, utan att slangens funktion påverkas. Hydroscands spiralslangar har därför anpassats för de svenska vägmiljöerna där spiralslangarna bland annat utsätts för vägsalt, sandstänk och temperaturskillnader. Slangarna klarar av en arbetstemperatur på mellan -40 °C och +70 °C.

PA12/TPU Blend har en kompakt diameter. Spiralens innerdiameter är 34 mm och ytterdiametern 46 mm. Slangen levereras med invändig M18 gänga. Kombinationen av material gör slangen mjuk och följsam, samtidigt som den är nötningstålig. Med slangens kompakta mått minimeras även risken för eventuellt slitage på slangen mellan dragbil och trailer.

Båda luftbromsslangarna är anpassade för att de ska vara följsamma och flexibla med en lång livslängd, vilket är nödvändigt för att bibehålla en säker körning och undvika kostsamma driftstopp.

”Det känns riktigt bra att vi breddar vårt sortiment av fordonspneumatik genom att nu även kunna erbjuda våra kunder två prisvärda luftspiralslangar med god formstabilitet som möter kundernas höga krav. Oavsett om de önskar en mer kompakt variant eller en i standardmått”, säger Bosse Flack, försäljningsansvarig på Hydroscand, och fortsätter:

”Med våra 70 butiker finns vi lokalt nära kunden och kan på så sätt stötta deras utveckling och ta fram anpassade produkter som underlättar kundens viktiga arbete”, menar Bosse.

Hydroscands standard PA12 bromsslang i spiral levereras med invändig M18 gänga samt adapter för utvändig M16 gänga. Här kan du enkelt koppla på Hydroscands snabbkoppling UNO-MATIC eller en kopplingsnäve. Spiralens innerdiameter är 77,5 mm och ytterdiametern 102,5 mm.

Slangarna är svarta och finns med antingen gula eller röda plaständar för att du enkelt ska kunna särskilja på broms och annan funktionsluft. Bromsslangarna har en arbetslängd på 4 meter, men kan levereras i andra längder på förfrågan.

Du hittar spiralslangarna och UNO-MATIC i Hydroscands butiker samt i webbutiken på hydroscand.se.

Ämnen

Kategorier

Regioner


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!