Gå direkt till innehåll
​Hydroscand lanserar ny pneumatikslang PU-Anti U.V.

Pressmeddelande -

​Hydroscand lanserar ny pneumatikslang PU-Anti U.V.

Hydroscand erbjuder nu en ny PU-slang speciellt framtagen för applikationer där slangen utsätts för dagsljus samtidigt som hög flexibilitet och böjlighet är ett måste. Till skillnad från de flesta andra polyuretanslangar, är Hydroscands nya slang UV-resistent.

De nya slangen, PU-Anti U.V., är som namnet indikerar UV-beständig, men även vattenresistent. Det innebär att den fungerar utmärkt för installationer utomhus.

PU-Anti U.V. fungerar med samtliga pneumatiska kopplingar och dess fina egenskaper gör den lämplig för de flesta pneumatiska installationer. Slangen är extremt flexibel och böjlig, vilket gör den speciellt lämpad för exempelvis automationsutrustning på industrier.

”Denna slang har väldigt många goda egenskaper, den är ett måste för applikationer som kräver en mjuk och böjlig slang tack vare sin flexibilitet. Den passar också utmärkt för öppna installationer med yttre påverkan av nötning, U.V-ljus och vatten”, menar Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Pneumatikslangen är utformat i ett polyuretanmaterial som har ett arbetstemperaturområde på -40 ⁰C till + 60 ⁰C och finns i dimensionerna (YD) 4-8 mm. Standardfärgerna är svart, transparent blå, transparent grön och transparent röd. Andra färger och dimensioner går att få vid förfrågan.

Kontakta din närmaste butik för mer information eller läs mer på Hydroscands webbutik. 

Ämnen

Taggar

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder prisvärda tjänster och lösningar inom slang, ledningskomponenter och angränsande kundbehov.

I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2019).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand – din närmaste slangservice!

Presskontakt

Mikaela Fenner Alsin

Mikaela Fenner Alsin

Presskontakt Kommunikationschef Sverige & Danmark +46 (0)8 555 990 87
Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat material