Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya PA12 svetsslang med skyddsmantel.
Hydroscands nya PA12 svetsslang med skyddsmantel.

Pressmeddelande -

Hydroscand lanserar ny PA12 svetsslang med skyddsmantel

Hydroscands nya PA12 svetsslang är en flexibel två-lagers pneumatikslang som är framtagen för installationer där svetsning och gnistbildningar förekommer. Manteln på slangen är tillverkad av självsläckande material och är brandklassad enligt UL 94 V0.

För att undvika luftläckage och kostsamma driftstopp är det viktigt att använda en slang som är anpassad för att klara av den tuffa miljö som råder vid svetsarbeten. Hydroscands nya svetsskyddade pneumatikrör är därför uppbyggt i två lager, specifikt konstruerade för att klara av krävande svetsmiljöer där slangen utsätts för gnistor och höga temperaturer. Det inre lagret består av en ljus- och värmestabiliserad PA12-slang och skyddshöljet består av en självsläckande eterbaserad polyuretanslang, flamhämmande enligt UL 94 V0.

Hydroscands svetsslang fungerar utmärkt inom fordonsindustrin och i automatiserad svetsutrustning, som exempelvis i en svetsrobot. Slangen är mycket flexibel och tål ett högt arbetstryck vilket gör den smidig att hantera vid svetsarbeten, så som skärbränning och bearbetning av stål. Dessutom klarar slangen av att installeras i vakuumapplikationer, utan att dess livslängd förkortas. Svetsslangen är även vattenresistent och har en god kemisk resistens.

”Konstruktionen är utformad för att slangen ska vara nötningsbeständig och klara av de tuffa prövningar som material i svetsmiljöer ställs inför, utan att kompromissa med slangens smidighet och fina böjradie”, säger Bosse Flack, försäljningsansvarig för pneumatik på Hydroscand.

Hydroscands PA12 svetsslang kan användas med alla typer av pneumatiska kopplingar, till exempel skärringskopplingar, instickskopplingar eller påstickskopplingar. Det yttre skyddslagret på slangen går enkelt att skala bort med Hydroscands skalverktyg, vilket förenklar anslutningen av kopplingarna. För att skydda kopplingarna mot gnistor och svetssprut, så kallade svetsloppor, samt damm kan kopplingarna kompletteras med skydden C6708. Även skydden är UL-godkända enligt UL 94 V0.

Svetsslangen finns i dimensionerna (YD) 4-12 mm och säljs i längder om 50 meter. Du hittar slangen samt kopplingsskydden i såväl webbutiken som i din närmaste Hydroscand-butik. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder prisvärda tjänster och lösningar inom slang, ledningskomponenter och angränsande kundbehov.

I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2019).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand – din närmaste slangservice!

Presskontakt

Mikaela Fenner Alsin

Mikaela Fenner Alsin

Presskontakt Kommunikationschef Sverige & Danmark +46 (0)8 555 990 87
Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat material