Gå direkt till innehåll
Hydroscand lanserar ny centralsmörjningspump

Pressmeddelande -

Hydroscand lanserar ny centralsmörjningspump

Som ett resultat av hög efterfrågan bland kunderna, är Hydroscand glada att nu kunna erbjuda en ny konkurrenskraftig centralsmörjningspump. Pumpen finns idag som beställningsvara i samtliga Hydroscands butiker och kan även beställas via e-handeln på hydroscand.se.

Pumpen kommer från leverantören Dropsa och har produktnamn FemtoPUMP med artikelnummer:

2518120012 - Femto fettpump 1Kg 12V
2518120024 - Femto fettpump 1Kg 24V
2518220012 - Femto fettpump 2 Kg 12V
2518220024 - Femto fettpump 2Kg 24V

FemtoPUMP är en kompakt och mångsidig elektrisk fettpump med flera uttag, idealisk för små till medelstora smörjsystem. Pumpen är tillverkad helt i plast, vilket gör den kostnadsmässigt konkurrenskraftig. Applikationen är lämplig för både direkt användning (Multiline) och för användning med progressiv fördelare (basic). ”Multiline” är en lösning med åtta pumpelement där var och en ger smörjning direkt till slutpunkten ”Basic”. Systemet är konstruerat för användning med två pumpelement och ger rätt mängd smörjmedel till varje smörjställe via progressiva fördelare. Pumpen finns i två versioner med en omrörningspaddel (både för 1 kg och för 2 kg) och den andra med en följeplatta (1 kg).

  • Alla-versioner (med följplatta eller omrörningspaddel) inkluderar en sensor för miniminivå.
  • Minsta nivåsensor placeras på omrörningspaddeln, som också fungerar som en mekanism som avsevärt minskar ansamlingen av fett på behållarens väggar.

FÖRDELAR

  • Pumpen kan konfigureras på olika sätt för olika användningsområden
  • Möjlighet att anpassa enheten efter behovet
  • Enkel installation på grund av den lilla storleken.

För mer information om pumpen, vänligen kontakta André Broström, Konceptansvarig SlangExpress CLS, andre.brostrom@hydroscand.se, 08-555 990 72.

Ämnen

Kategorier


Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Kontakter

Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i över 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 75 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har 517 anställda och en omsättning på 1,48 miljarder kronor (2022).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!