Gå direkt till innehåll
Hydroscands nya kraftfulla hammarkopplingar.
Hydroscands nya kraftfulla hammarkopplingar.

Pressmeddelande -

Hydroscand lanserar ett bredare sortiment av hammarkopplingar

Nu erbjuder Hydroscand ett nytt sortiment av kraftfulla skalfria hammarkopplingar i så kallat One-Piece-utförande, som gör den enkel att montera.

Hydroscands nya kopplingar är förstärkta med extra mycket stål, vilket gör dem mer slittåliga och väl lämpade för hammarhydraulik inom entreprenad.

”De frekventa tryckstötar som kopplingen på en hammare utsätts för, gör att materialet mattas ut och till slut kan spricka. Därför vill vi nu erbjuda våra kunder en mer kraftfull koppling som klarar av denna hårda miljö bättre”, säger Michael Rudén, försäljningsansvarig för hydraulik på Hydroscand.

Det nya sortimentet innefattar hammarkopplingar i en mängd olika dimensioner och för flera typer av anslutningar. Kopplingen har ett så kallat one-piece-utförande vilket gör den enkel att montera.

Innan lanseringen har hammarkopplingarna genomgått ett antal kvalitetstester i Hydroscands egna testlaboratorium, så kallade impulstester där kopplingen har utsatts för 500 000 impulser. Utöver det har externa fälttester genomförts hos utvalda kunder med goda resultat.

Hydroscands nya hammarkopplingar används med fördel tillsammans med Hydroscands hydraulslang Deltaflex.

Ämnen

Taggar

Regioner


Vi är din närmaste slangservice

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien.

Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand ett 70-tal slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2019).

Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!

Presskontakt

Mikaela Fenner Alsin

Mikaela Fenner Alsin

Presskontakt Kommunikationschef Sverige & Danmark +46 (0)8 555 990 87
Pontus Nygren

Pontus Nygren

Presskontakt VD Hydroscand Sverige & Danmark +46 (0)8-555 990 14

Relaterat material

Om Hydroscand

Familjeföretaget Hydroscand grundades i Stockholm 1969 och är idag marknadsledande inom slang och ledningskomponenter i Skandinavien. Globalt finns vi representerade med verksamhet i 20 länder och erbjuder lösningar och tjänster för slangar, kopplingar och relaterade produkter.

I Sverige har Hydroscand över 70 slangservicebutiker och en rikstäckande mobil slangservice, känt under varumärket SlangExpress. Vi har fler än 450 anställda och en omsättning på 1,1 miljarder kronor (2020).
Vi har som målsättning att alltid finnas närmast kunden med erfaren personal, ett komplett sortiment och innovativa tjänster.

Välkommen till Hydroscand!